Äänimaljat

Mistää äänimaljarentoutuksessa on kyse?


Äänimaljarentoutus on kokonaisvaltainen syvärentoutusmenetelmä. Sen vaikutus perustuu ääniaaltoihin ja resonanssiin. Äänimaljarentoutus hoitaa lempeästi sekä kehoa että mieltä. Kun maljaa soitetaan, malja alkaa värähdellä ja ääni resonoi kehon jokaisessa solussa.

Äänimaljaa soittaessa kehon vesimolekyylit alkavat värähdellä harmonisesti ja se saa kehon solut värähtelemään. Tällä äänivärähtelyllä saavutetaan alueita, joihin käsin - esim. hieronnalla ei päästä käsiksi. 

Äänimaljarentoutuksessa idea on se, että ensin maadoitumme hengityksen myötä tähän hetkeen lyhyen alkuharjoituksen avulla. Tämän jälkeen soitan maljoja hiljaisuudessa, jolloin keho pääsee syvärentoutuksen tilaan.
Äänimaljarentoutuksen voi toteuttaa ryhmämuotoisena, kun taas äänimaljahoidot tehdään yksilö- tai parihoitoina. 

Mitä äänimaljahoidossa tapahtuu?

Hoitoon varataan aikaa 60 minuuttia, josta äänimaljoja soitetaan noin 45 minuuttia. (puolen tunnin hoito 20min soittoa.) Hoidon aikana äänimaljat asetetaan keholle ja kehon vierelle. Asiakas on hoidon aikana sekä päin- että selinmakuulla. Hoito tehdään vaatteet päällä viltin alla makoillen.

Hoidon aikana asiakas usein vaipuu siihen olotilaan, joka kehossa vallitsee juuri ennen nukahtamista eli rauhoittavan unen ja valveen rajamaille. Hoidon aikana on myös mahdollista vaipua hetkellisesti syvään uneen. 45 minuutin äänimaljahoidon vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Kenelle äänimaljarentoutus ja/tai -hoito sopii?

Äänimaljojen resonanssi sopii kaikille perusterveille.

Päivän aikana otamme vastaan valtavan määrän erilaisia ärsykkeitä. Kiireen vastapainona on tärkeää löytää tapoja rentoutua ja palautua.

Äänimaljahoito sopii erityisesti sinulle, jos koet:

• ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi.

• olosi stressaantuneeksi ja/tai kaipaat rauhoittumista.


Äänimaljahoidot ja -rentoutukset laskevat stressitasoa ja aktivoivat parasympaattista hermostoa.